IT технології та телекомунікації Автор: uabiz Друкувати

16 способів "гуглити" як професіонал

  • Джерело: vk.com.  → Ключові теги: Google, ІТ-технології

    Ви думали, що досконало вмієте користуватись Google? проте це не так. знаменитий пошуковик має стільки потаємного, яке може знадобитись Вам.

    jakwsegzjlg.jpgВиключення з Google пошуку

    Щоб виключити з пошукової видачі якесь слово, фразу чи символ, досить перед ним поставити знак "-" (мінус), і воно не з'явиться в результатах пошуку.

    Пошук за синонімами

    Використовуйте символ "~" для пошуку схожих слів до запиту. Наприклад в результаті вираження: "~ кращі фільми-кращі" ви побачите всі посилання на сторінки, що містять синоніми слова 2кращі", але жодне з них не міститиме цього слова.

    Невизначений пошук

    На той випадок, якщо ви не визначилися з конкретним ключовим словом для пошуку, допоможе оператор "*". Наприклад фраза "краща програма * фотографій" підбере сторінки, які розповідають про кращі програми для оформлення, перегляду, редагування фотографій.

    Пошук на вибір з варіантів

    Використовуючи оператор "|", можна здійснити Google-пошук за кількома сполученнями фраз, замінюючи кілька слів у різних місцях. Наприклад, введемо фразу "купити чохол | ручку" видасть нам сторінки, що містять або "купити чохол", або "купити ручку".

    Значення слова

    Щоб дізнатися значення того чи іншого слова, досить ввести в пошуковий рядок "define:" і після двокрапки шукану фразу.

    Точне співпадіння

    Для знаходження точного збігу пошукової видачі із запитом досить укласти ключовики в лапки.

    Пошук за певним сайтом

    Щоб здійснити пошук ключових слів тільки по одному сайту, достатньо додати до шуканої фрази "site:".

    Зворотні посилання

    Щоб дізнатися розташування посилань на сайт, що Вас зацікавив достатньо ввести "links:" і далі адресу сайту, що Вас цікавить.

    Конвертер величин

    Пошукова система Google також уміє конвертувати величини за запитом користувача. Наприклад, нам потрібно дізнатися, скільки становить 1 кг в фунтах. Набираємо наступний запит: "1 кг в фунтах"

    Конвертер валют

    Для того, щоб дізнатися офіційний курс валют набираємо такий пошуковий запит: "1 [валюта] в [валюта]". Можна, також швидко дізнатися скільки буде, наприклад "100 доларів в рублях".

    Місцевий час

    Якщо хочете дізнатися місцевий час, то використовуйте синтаксис: "час" і назву міста.

    Google калькулятор

    Досить ввести приклад у рядок пошуку і він видасть результат.

    Пошук за типами файлів

    Якщо вам необхідно знайти щось по конкретному типу файлу, то у Google є оператор "filetype:" який здійснює пошук по заданому розширенню файлу.

    Пошук кешованої сторінки

    У Google є власні сервери, де він зберігає кешовані сторінки. Якщо потрібна саме така, то скористайтеся оператором: "cached:"

    Прогноз погоди у конкретній місцевості

    Досить ввести "погода" і місто.

    Перекладач

    Можна перекладати слова відразу, не відходячи від пошуковика. За переказ відповідає наступний синтаксис: "translate [слово] into [мова]jakwsegzjlg.jpg



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми