IT технології та телекомунікації Автор: admin Друкувати

Китай обігнав США за інвестиціями у "зелену" енергетику

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: США, Китай

    Китай з розвитку високотехнологічного виробництва майже досяг рівня США за підсумками 2013р. Про це повідомляється в дослідженні Science and Engineering Indicators Національного наукового фонду США (National Science Foundation - NSF).

    30_1.jpg

    З 2003р. по 2012р. обсяги високотехнологічного виробництва в КНР зросли у шість разів, в результаті чого частка країни на світовому ринку збільшилася з 8% до 24%. Для порівняння: аналогічний показник у США становить 27%.

    Китай суттєво випередив США з інвестицій в альтернативну енергетику, вклавши у розвиток галузі $61 млрд. США витратили на "зелені" джерела енергії тільки $29 млрд.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай допоможе українцем купувати житло під 3 % річних у гривні

    США - визнаний лідер у розвитку науки і технологій - в 2013р. продовжили втрачати свої позиції в цій області, зазначили автори доповіді. Найбільші азіатські економіки разом узяті, здійснюють більше науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок (НДДКР), ніж США. У першу чергу, в цій області досягли успіху Китай і Південна Корея.

    Зокрема, за період з 2001р. частка США у НДДКР знизилася з 37% до 30%, Європи - з 26% до 22%. Разом з тим частка найбільших азіатських країн зросла з 25% до 34%. Китай, зокрема, наростив показник з 4% до 15%.

    У рейтингу Bloomberg 50 найбільш інноваційних країн Bloomberg Китай займає тільки 29-те місце, тоді як США розташовуються на першій сходинці. Агентство оцінювало країни за кількома показниками, в тому числі по НДДКР, продуктивності, числу вчених і випускників технічних спеціальностей, виробничим можливостям, патентної активності і по співвідношенню числа хайтек-компаній до кількості інших публічних організацій.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми