IT технології та телекомунікації, Податки та законодавство Автор: юсамусенко Друкувати

Українська "Кремнієва долина" отримає податкові канікули на 10 років

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: ІТ, технології, кремнієва долина, податки

    Встановлення пільг для учасників нацпроекту передбачає законопроект № 2063, зареєстрований у Верховній Раді в понеділок.

    85_20120510123906.jpg

    Проект закону, зокрема, передбачає встановлення ставки податку на прибуток для науково-дослідних підприємств та підприємств-розробників програмного продукту, що входять до нацпроекту “Технополіс”, на рівні 0% протягом перших п’яти років з моменту набуття статусу учасника нацпроекту і на рівні 8% – протягом наступних п’яти років.

    Ставку податку на доходи фізосіб пропонується встановити в розмірі 5% від доходу у формі заробітної плати для працівників підприємств з розробки ПЗ, що є учасниками “Технополісу”. Передбачається, що дана норма буде діяти протягом 10 років з дати, коли такі платники податків стають учасниками проекту. Аналогічна норма впроваджується і щодо працівників індустрії програмної продукції.

    Проект закону також передбачає звільнення від ПДВ операцій з ввезення на територію України обладнання та комплектуючих (крім підакцизних товарів), які не виробляються в країні або виробляються і поступаються імпортним аналогам і ввозяться учасниками проекту “Технополіс”.

    Крім того, платники податків повинні вести окремий облік операцій господарської діяльності на території реалізації нацпроекту, що створить необхідні умови для контролю з боку держави.

    Національний проект “Технополіс” – передбачає створення інфраструктурних комплексів інноваційного розвитку та високих технологій. Пріоритетними містами для його реалізації обрані Київ, Харків, Львів, Дніпропетровськ і Донецьк. Загальна площа будівництва – 1,6-2 млн кв. м. Проект створить 70-75 тис. робочих місць.

    Складовою частиною нацпроекту є проект Bionic Hill, який передбачає створення 35 тис. робочих місць і загальну площу будівництва 950 тис. кв. м. Першу чергу Bionic Hill планується ввести в експлуатацію в 2015 році.

    На території Bionic Hill планується створення інноваційної екосистеми за принципом “Живи – Працюй – Вчися – Відпочивай”, формування платформи для розвитку бізнесу та забезпечення умов для роботи та проживання фахівців сфери високих технологій. Пріоритетними галузевими напрямками інноваційного парку є інформаційно-комунікаційні технології, фармацевтика та біотехнології, енергоефективність та енергозбереження.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми