Транспорт та авто Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Авіаконцерн "Антонов" знайшов заміну дніпропетровському підприємству в Росії

  • Джерело: www.unn.com.ua.  → Ключові теги: авіаконцерн, Антонов

    Флагман українського літакобудування - державне підприємство (ДП) "Антонов" - зриває виробничі плани через проблеми з поставками шасі з Південного машинобудівного заводу.

    mriya.jpg

    Про те, що "Антонов" не зможе забезпечити запланований обсяг виробництва літаків - 10-12 одиниць на рік - через те, що постачальник шасі "Південмаш" не в змозі виробити необхідну кількість продукції, заявив генеральний конструктор ДП "Антонов " Дмитро Ківа.

    Читайте також: Продаж українських літаків впав на 40%

    "Коли"Антонов" робив невеликі замовлення у "Південмаш", то проблем не виникало. Незважаючи на те, що у нас були пропозиції від російських заводів, ми вирішили довірити велике замовлення українському підприємству. Однак після підписання договору з'ясувалося, що підприємство не має достатнього кількості обладнання для виконання нашого замовлення. Також на заводі не бажали підписувати графіки поставок", - зазначив пан Ківа.

    У 2013 році "Антонов" отримав три комплекти шасі за договором 2012 року, що дозволило випустити і передати замовнику аналогічне число літаків.

    На початку нинішнього року "Антонов" підписав новий контракт на десять комплектів шасі і вніс аванс 60% - це близько 42 млн грн. Однак, за словами Ківи, на сьогоднішній день поставок за цим договором не було. В результаті зараз в цехах підприємства очікують остаточного складання два літаки Ан-148 і п'ять Ан-158.

    Внаслідок цього зриваються терміни постачань літаків на Кубу, в Корею і інші країни, відзначають в "Антонові". Підприємству доводиться нести додаткові витрати, викликані штрафними санкціями, проте з деякими замовниками "Антонов" зміг вирішити цю проблему, запропонувавши додаткові послуги, розповів Ківа.

    Втім, ситуація з нестачею шасі вже настільки критична, що підприємство уклало договір на постачання в другій половині 2014 12 комплектів шасі з нижегородським заводом "Гідромаш".

    За словами Дмитра Ківи, "Антонов" вже передав російському підприємству всі креслення і технічну документацію. Крім того, Ківа уточнив, що "Антонов" готується подати до суду на "Південмаш" з вимогою виконати умови контракту.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми