Транспорт та авто Автор: admin Друкувати

Україна та ЄС парафували угоду про спільний авіапростір

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Україна, Євросоюз, авіапростір

    Україна та Євросоюз парафували у Вільнюсі угоду про спільний авіапростір.

    52_1.jpg

    "Досягнута сьогодні у Вільнюсі угода дозволить Україні та ЄС стати партнерами в авіації через поступову інтеграцію ринків", - заявив віце-президент Єврокомісії Сійм Каллас.

    Мета укладення угоди - поступова лібералізація ринків, використання загальних правил на основі правил ЄС у галузі цивільної авіації, сприяння промисловій та операційній співпраці.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд отримав коштовну подачку від Євросоюзу

    Підписання угоди дозволить авіакомпаніям України та ЄС відкривати будь-які маршрути після досягнення домовленостей з аеропортами.

    Також з підписанням угоди стане можливий масовий прихід на український ринок лоу-кост авіаперевізників, які значно здешевлять вартість перельотів.

    Як відомо, на сьогоднішній день в Україні працює 8 лоу-кост перевізників: Wizz Air, дві арабські авіакомпанії – Air Arabia та Flydubai, дві турецькі, італійська компанія Windjet і Norwegian Air Shuttle.

    Зазначимо, текст угоди про єдиний авіапростір було узгоджено під час 8-го раунду переговорів у Брюсселі 21-22 жовтня.

    Нагадаємо, що переговори між Україною та ЄС щодо угоди про авіаційний простір розпочались ще в грудні 2007 року.

    Додамо, вчора, в середу, уряд України і Європейська Комісія в Брюсселі підписали спільну заяву щодо співпраці у галузі розширення дії супутникових систем функціонального доповнення EGNOS на територію України.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми