Банки. Кредити. Депозити Автор: admin Друкувати

Уряд вирішив в когось позичити 19 мільярдів

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Уряд, Мінфін

    Україна у 2014 р. має намір взяти в борг 163,5 млрд грн на внутрішньому і зовнішньому ринках, (18,9 млрд дол.). Про це говориться у "Програмі управління державним боргом на 2014 р., повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

    ic.jpeg

    "Протягом 2014 р. фінансування Державного бюджету України буде здійснюватися за допомогою широкого спектру боргових інструментів.

    За термінами обігу найбільшу питому вагу матимуть середньострокові інструменти - 54,6 %, довгострокові інструменти - 35,7% і короткострокові інструменти - 9,7%.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи "вилізе" Мінфін України із боргової ями?

    Боргові інструменти з фіксованою ставкою складуть 96,2%, а за плаваючою - 3,8%", - йдеться в повідомленні.

    На внутрішньому ринку буде здійснено запозичень на суму близько 111,3 млрд грн, або 68,1% загальної суми запозичень. На зовнішніх ринках з урахуванням запозичень за спеціальним фондом Державного бюджету України - 52,2 млрд грн, або 31,9%.

    У той же час загальні виплати за держборгом у 2014 р. за рахунок коштів держбюджету, оцінюються на рівні 140,3 млрд грн, (16,2 млрд дол.).

    Програма передбачає, що "частка державного зовнішнього боргу в загальній сумі державного боргу станом на 31 грудня 2014 р. орієнтовно складе 44%, а державного внутрішнього боргу - 56%. При цьому питома вага боргових інструментів, які підлягають погашенню протягом одного року включно складе 15,5%, зі строком до погашення від двох до п'яти років - 56,4% і більше п'яти років - 28%".

    За попередніми розрахунками Мінфіну, на кінець 2014 р. питома вага держборгу в іноземній валюті може становити 56,3%, у національній валюті - 43,7%, але це співвідношення може змінюватися в залежності від умов запозичень та/або кон'юнктури ринку.

    Співвідношення внутрішніх і зовнішніх боргових інструментів у загальній структурі державних запозичень може змінюватись у зв'язку з погіршенням умов таких запозичень та/або кон'юнктури фінансового ринку, з дотриманням визначеного законом України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" обсягу фінансування державного бюджету за державними запозиченнями.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми