Банки. Кредити. Депозити, Податки та законодавство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Старі валютні перекази набули нових правил

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: валюта, перекази, гроші

    Нові правила валютних переказів не надто змінили стару систему переказів. Про це заявила заступник директора Департаменту грошово-кредитної політики НБУ Людмила Чепінога.

    bank.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісії банків за перекази не виростуть, - кажуть в НБУ

    За словами представника НБУ, нові правила лише конкретизують і уточнюють деякі моменти, що стосуються обігу валюти у банківській системі.

    Вона підкреслила, що сьогодні будь-який громадянин може вільно перевести валюту на власний рахунок або депозит і при цьому не відбувається обов'язкової конвертації.

    "Раніше можна було здійснити валютний переклад на будь-який рахунок. На сьогодні Нацбанк ввів новий порядок валютних переказів за дорученням фізосіб. Таким чином, зараз можна здійснити переказ в іноземній валюті виключно на власний рахунок у банку, можна внести валюту на власний рахунок через касу банку. Якщо людина хоче зберігати валюту на депозитних рахунках , можна на них вносити валюту", - роз'яснила Чепінога.

    Чиновник нагадала, що нові правила абсолютно не обмежують можливості валютних переказів між власними рахунками , що дає людям можливість зберігати кошти у валюті. Також без обмежень можна здійснювати конвертацію в гривню, людина може переводити валюту за кордону на власний рахунок, відкритий в будь-якому уповноваженому банку України.

    У той же час існують обмеження на переказ валют на рахунки інших фізосіб , оскільки цей механізм може використовуватися для валютних розрахунків між ними , що заборонено законодавством ще з 1993 року. Тому , як сказала Чепинога , в цьому плані нові правила валютних переказів нічого не змінили.

    Представник НБУ підтвердила також, що сьогодні не існує обмежень на конвертацію валют.

    "Ви можете здійснити конвертацію своїх коштів, дати доручення банку на конвертацію цих грошей у євро. І після цього вже можете використовувати свій рахунок у євро для розрахунків за кордоном, якщо їдете в країни єврозони" , - підкреслила Чепінога.

    Нагадаємо, "Бізнес" раніше писав, що восени іноземна валюта втратить популярність



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми