Бензин та енергетика Автор: dmytro.bobritsky Друкувати Коментарів: 2

Україна запропонувала Росії своє світло

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: Енергетика, Росія, Україна, експорт

    Наступного року Україна має намір відновити експорт електроенергії до Росії. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

    svitlo.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові хочуть заробляти на електроінструментах

    За його словами, на засіданні спільної робочої групи двох профільних міністерств України та Росії, запланованому на кінець січня 2014 року, будуть розглянуті перспективи експорту нашої енергетики в РФ.

    Поставки української електроенергії з російського напряму здійснюються і зараз, але епізодично і у вкрай невеликих обсягах. Так, в липні поточного року компанія ДТЕК Ріната Ахметова експортувала до Росії 6,4 млн кВт-год, а пізніше поставки не робилися. Масштабного експорту вітчизняної електроенергетики в РФ не спостерігається з осені 2007 року.

    Прогнозний заробіток на експорті в Росію експерти вивести утрудняються через прийнятий там двоскладовий тариф. Причому для кожної станції цей показник індивідуальний. До теперішнього часу експортер в РФ має право претендувати тільки на першу частину тарифу. У випадку з українською поставкою це здешевлює енергію майже наполовину і робить її нерентабельною.

    Якщо механізм визначення тарифу для української енергетики буде узгоджений на рівні діючої в РФ двоскладовий плати - 58-60 євро за МВт - год - це може зацікавити нашого постачальника, кажуть експерти.

    "Що дозволить заробити близько 240 млн євро на рік", - підрахував старший аналітик ІК Dragon Capital Денис Саква.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Ахметов покарав російське підприємство за борги



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...

Коментарі


  • "Свiтло". :) колхозники , это электричество называется, а ваше свитло на хрен ни кому не нужно


  • Тільки виникає запитання де Україна візьме електроенергію яку буде продавати Росії ? А відповідь тільки одна - атомні електростанції ! Що мало одного Чорнобиля -1986 ?

Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми