Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Путін повернув Чехії 4 $ млрд радянських боргів

  • Джерело: lenta.ru.  → Ключові теги: Путін, борги, СРСР

    Росія віддала останні борги Чехії, Фінляндії та Чорногорії в розмірі 4,08 мільярда доларів. Про це повідомляє Мінфін Російської Федерації.

    cheshki.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов покарає російське підприємство за борги

    Борг перед європейськими країнами виник в результаті визнання Росією відповідальності за зобов'язаннями колишнього СРСР.

    Чехія отримала 3,6 мільярда доларів за угодою, укладеною в 1994 році. Чорногорії виплатили 18 мільйонів доларів за договором від 2007 року.

    Більша частина боргу перед Фінляндією, яка входить до Паризького клубу кредиторів, була погашена в 2005-2006 роках в рамках виплати заборгованості перед клубом.

    Решта 30 мільйонів доларів Фінляндія отримала за договором від 2006 року. Кредити всім трьом країнам були погашені переважно товарами і лише частково - грошима.

    Кредити, що залишилися з часів СРСР, Росії доводиться виплачувати, тоді як із стягненням заборгованості з інших країн виникають труднощі.

    Одним з останніх дій Росії щодо врегулювання ситуації із радянським боргом стало укладення домовленостей з Кубою.

    Нещодавно агентство Reuters повідомляло з посиланням на неназвані джерела, що Москва вирішила пробачити Гавані 29 мільярдів доларів з 32 -мільярдного боргу.

    На такі умови РФ пішла за умови, що Куба за десять років виплатить 3,2 мільярда доларів. У середині вересня 2012 Росія пробачила радянські борги на 11 мільярдів доларів Північній Кореї.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав,



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми