Фінанси. Гроші. Валюта Автор: Ivasenko Друкувати

Як правильно "будувати відносини" з грошима?

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: гроші, поради бізнесменам, правила життя

    Правила, які ми наводимо в даній статті, допоможуть вам правильно розпоряджатись своїми фінансами і сприяти їх збільшенню.

    13508291_grosh-v-zhitt-lyudini.jpg

    Правило № 1. Цінуй себе.
    Прагни весь час підвищувати свої доходи. Говори собі, що вартий більшого. Якщо твоя нинішня робота перестала задовольняти тебе у фінансовому плані, настройся на пошуки нової. Або знайди додатковий дохід.

    Правило № 2. Чи не вкладай гроші в те, чого не розумієш.
    Спочатку розберися, як це працює (бізнес, цінні папери, правочин). Адже навіть при успішному результаті справи ти можеш упустити частину прибутку. А вже що буде в разі невдачі, ти тим більше маєш собі уявляти.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 правил успішного бізнесу від Девіда Рокфеллера

    Правило № 3. Не вір порожнім обіцянкам.
    Ти повинен розуміти, що чим більшу суму грошей можна заробити, тим більше потрібно ризикувати. Причому ризик виправданий у тому випадку, якщо ти вкладаєш гроші в інвестиції, які в подальшому будуть приносити тобі дивіденди. Якщо ж ти витрачаєш гроші на щось, що тобі дохід приносити не буде, то ризикувати при цьому - немає ніякого сенсу.

    Правило № 4. Вчися контролювати свої фінанси.
    Більшість людей до кінця місяця не пам'ятають, куди витратили 30-50% свого доходу! Тому важливою складовою правильного поводження з грошима є контроль своїх доходів і витрат. Тобто ретельно записуй свої витрати і планований прибуток, і в кінці кожного місяця роби аналіз.

    Правило № 5. Плануй особистий (сімейний) бюджет.
    Заздалегідь враховуй, що під новий рік потрібно купити купу подарунків, в жовтні потрібно поставити зимову гуму, навесні потрібно відвідати зубного, а влітку з'їздити відпочити.

    Правило № 6 . Постійно відкладай частину зароблених грошей.
    Проте можна і від накопичення грошей отримувати задоволення, адже чим більше часу проходить, тим більша сума відкладається. Таким чином, рахунок у банку зростає, і це не тільки гріє душу, але й надає впевненість у собі. Оптимально відкладати 10-20% свого щомісячного доходу, при цьому ти навіть не помітиш відсутності цих грошей. Так можна накопичити на великі покупки, подорож або просто мати постійно поповнюваний рахунок у банку, довірившись приказці "гроші до грошей притягуються".

    Правило № 7. Не влазь в борги.
    Намагайся не влазити в борги, особливо у великі. Ніколи не витрачай гроші, відкладені на життя, або ті ж самі 10%, в ​​цьому випадку ти ризикуєш залишитися взагалі ні з чим. Ніколи не інвестуй чужі гроші, якщо тобі нічим буде розплатитися в разі втрати цих грошей.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер без мільярду (Інтерв'ю)

    Правило № 8. Інвестуй гроші в себе.
    Якщо хочеш бути успішним, необхідно постійно розвиватися. Відвідуй семінари та тренінги, поступай на курси підвищення кваліфікації. Чим дорожче ти коштуєш, тим більшого заслуговуєш.

    Правило № 9. Не женися за ідеалами.
    Багато людей бажають мати нав'язані рекламою і глянцевими журналами величезні будинки, шикарні машини, яхти, посади генеральних директорів або володіти бізнесом. І постійна гонка за статусом не дозволяє їм бути щасливими вже зараз.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми