Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Уряд продасть два комбіната Фірташу

  • Джерело: www.epravda.com.ua.  → Ключові теги: Фірташ, уряд

    Кабінет міністрів України вніс Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) та Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ГМК) до списку підприємств, що мають бути приватизовані в 2013-му році. Про це йдеться в постанові уряду № 846 від 9-го жовтня.

    gor.jpg

    З вересня 2004-го року і по сьогоднішній день цілісні майнові комплекси цих підприємств перебувають в оренді "Кримського титану", що з 2012-го року повністю контролює компанія Ostchem, яка надежить до Group DF Дмитра Фірташа.

    Фонд держмайна, на балансі якого знаходяться основні фонди Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК, вже почав їх підготовку до приватизації, розповіло джерело у відомстві.

    "На базі підприємств будуть утворені акціонерні товариства. Їх засновниками виступлять ФДМ і нинішній орендар. Частки засновників будуть визначені після оцінки майна. Але держава зможе розраховувати тільки на вартість майна, спочатку переданого в оренду", - зазначив співрозмовник.

    Він не виключив, що державна частка може не дотягнути до контрольного пакета.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ купив ще один "шматочок" Миколаєва за 4 млн гривень

    "На момент укладення договору оренди майно цих підприємств оцінювалося в одну суму, а зараз - в іншу завдяки інвестиціям, модернізації та удосконаленням", - розповіло джерело. Офіційно в ФДМ дану інформацію не коментують.

    За даними "Кримського титану" і ФДМ, тільки в 2004-2011 роках структури Group DF вклали в розвиток Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК понад 500 млн гривень, які пішли на закупівлю нових гірничодобувних машин, оновлення збагачувального, монтажного та енергетичного обладнання.

    У прес-службі групи заявили, що компанія зацікавлена ​​взяти участь у приватизації цих підприємств.

    "Стратегія Group DF в титановому бізнесі полягає в консолідації українських титанових активів у вертикально інтегрований холдинг", - повідомили в компанії.

    Нагадаємо, зараз Group DF вже володіє Міжріченським ГЗК і підприємством "Валки-Ільменіт". Крім того, лояльні групі менеджери керують державними Запорізьким титано-магнієвим комбінатом і "Сумихімпромом", про бажання придбати які неодноразово заявляв Дмитро Фірташ.

    Як відомо, Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК базуються на найбільших у Європі родовищах титано-цирконієвих руд.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми