Новини Автор: admin Друкувати

Вибір та монтаж систем опалення в приватному будинку

  • Джерело: businessua.com.

    Кожен з нас зустрічався з проблемою облаштування свого житла. Однією з проблем, як правило, був монтаж системи опалення. Треба було оцінити економічність та ефективність обраного типу опалення, зрозуміти, яким видом котлів повинна бути забезпечена система та інше. А ще в наш час дуже не рентабельно застосовувати енергоносії, тому треба розрахувати систему опалення, орієнтуючись на економічність та ефективність системи.

    Вибір та правила монтажу системи опалення

    Сучасні опалювальні системи дають можливість отоплювати житло дуже економно, але навіть вони не позбавляють від традиційних труб, радіаторів та інших.

    Саме тому потрібно ретельно обирати елементи системи опалення. Ми запитали компанію, яка займается опаленням як найбільших об'єктів у Львові та Івано-Франківську так і приватних будинків та квартир - Енергосервісну компанію Адамсон, про найпопулярнішсистеми опалення:

    1. Котел - газовий або твердопаливний.
    2. Труби з матеріалу - сталь, мідь, або металопластик.
    3. Радіатори - стальні, біметалеві, алюмінієві.
    4. Система опалення - однотрубна чи двотрубна.

    Монтаж системи опалення планується на самому ранньому етапі виробництва. 

    Існують 2 основні системи, які засновані на переміщенні теплоносія по системі:

    1. Система з гравітаційною, або природньою циркуляцією теплоносія.
    2. Закрита система з примусовою циркуляцією.

    В той час, кожна з цих систем буває однотрубною та двотрубною. Необхідно також зробити правильну розводку труб, відштовхуючись від дизайну інтер'єру. Для цього труби розміщуються в стінах та під полом дому.

    Відкритий тип системи розводки може плануватися майже у будь-який час етапу будування системи, але після неї доведеться обновлювати обробку стін.

    Необхідною частиною при монтажі системи опалення є правила, яких  не можна порушувати це може призвести до не ефективної роботі, або навіть помилкової.

    • При проектуванні придержуватися технічної документації о проектуванні та установці опалення, вимог пожарної безпеки та життєдіяльності людини.
    • Недопускання помилок в процесі монтажу
    • Виконання усіх правил відводу продуктів згоряння.
    • Проектування та установка опалювальних котлів с запасом потужності для опалення.
    • Радіатори обирають виходячи з прохідності теплоносія та втрат тепла.
    • Правильне відношення кількості теплоносія до об'єму баку акумулятора.
    • Заборона на зміну діаметрів на радіаторах опалення і котлах.
    • Заборонено заповнювати систему опалення рідиною, на яку вона не розрахована по технічній документації.

    Вибір та правила монтажу опалювальних котлів

    Опалювальні котли розподіляють на електричні, газові, твердопаливні та на рідкопаливні. Останні два, як правило застосовують у домах, котельнях. Електричні та газові розповсюджені у багатоквартирних домах. Найширшу розповсюдженість отримали газові котли.

    Твердопаливні котли - найбільш екологічні та ефективні з усіх можливих, але ціною більших вимог до палива та місця установки. Потребує постійних очищень від сажі. Монтаж котла такого типу дуже складний - монтується у місці разом з баками-акумуляторами ( проточні або накопичувальні) та потребує димоходу. Саме від останнього залежить КПД та довговічність таких котлів.

    Електричні котли - безшумні, екологічні та не потребують газу. Нажаль, такі мають дуже великий рівень потужності споживання електрики, тому потребують дозволу на встановлення від компаній-поставників енергії. Монтаж аналогічний газовим котлам. Та з очевидних причин не мають димохід.

    Газові котли - найбільш розповсюджені та потребують підключення до системи газопостачання. Імпортні робляться з умовою на тиск в 15-20 мбар, у той час як наші у 8, або 13 мбар, що може спричинити до помилок роботи імпортних у системі. Монтаж таких котлів потребує спеціально навченої людини - кваліфікованого спеціаліста. Користувач не зможе сам правильно підключити його до системи газопостачання.

    Рідкопаливні котли - такі котли автоматизовані та мають великий термін життя, але вони дуже сильно забруднюють атмосферу та сильно зношують систему димоходу. Як правило, такі використовують котельні та підприємства. Монтаж виконують спеціалізовані підприємства з досвідом у цій галузі.

    Компанія «Адамсон» – це перша компанія в Україні, яка пропонує по-справжньому актуальну та доступну комплексну послугу з енергозбереження домівок. Це єдина сертифікована Американською Асоціацією Енергоаудиторів (BPI) та Державним Агенством з Енергозбереження України. Магазин з обладнянням працює у м. Івано-Франківськ, вул. Івасюка, 11 та у м. Львів, вул. Городоцька, 286 Б, більш детально на сайті www.adamson.ua.

     



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми