Суспільство Автор: admin Друкувати

В Україні створять унікальний електронний детонатор

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: детонатор, Імпульс

    Казенне підприємство “Шосткінський казенний завод “Імпульс”, що входить до складу Державного концерну “Укроборонпром”, спільно із російським підприємством, створюють унікальний електронний детонатор. Про це повідомили у прес-службі Концерну.

    9025_1.jpg

    Згідно повідомлення, на КП ШКЗ “Імпульс” вже пройшли контрольні випробування електронного детонатора.

    Раніше “Імпульс” забезпечував підприємства добувної промисловості традиційними засобами ініціювання вибуху, в основному електричними. Пізніше на підприємстві освоїли і запатентували систему неелектричного підривання. Наступним кроком стали спільні з російськими представниками Томського приладного заводу пошуки нових технологій у виробництві засобів ініціювання. Результат роботи — контрольні випробування електронного детонатора спільного виробництва.

    Директор “Імпульсу” Євген Чернов зазначив: “Ми виходимо на фінішну пряму до початку серійного виробництва електронного детонатору. Після цього можна буде говорити, що „Імпульс“ виготовляє всі існуючі види вибухівки для гірничорудної промисловості, будівництва та металургії. А це, в свою чергу, абсолютно нова якість вибухових робіт”. За словами Євгена Чернова, електронні детонатори допоможуть розширити ринок збуту і збільшити конкурентноспроможність КП ШКЗ “Імпульс”.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує контрактна армія

    На випробуваннях були присутні представники російської сторони: заступник генерального конструктора Томського приладного заводу Віталій Саяпин і провідний інженер заводу Олександр Богдан. Російська сторона постачає електронний вузол. Інші ж складові та збирання електронного детонатору відбувається на “Імпульсі” .

    Олександр Богдан пояснив, чому свій вибір зупинили саме на Шосткинському заводі: “На сьогодні в Росії таких виробів не виготовляють. Ми обрали в якості партнера Шосткинський завод „Імпульс“ і не помилилися. Якість комплектуючих „Імпульсу“ виявилася високою. Таких систем і в такому комплексі в світі ніхто не виробляє. Це унікальна комбінація”.

    Представники підприємств-споживачів відзначили, що перевагою є відсутність в електронних детонаторах проводів. Це дозволяє здійснювати вибухи через одну мілісекунду (одна тисячна секунди). Чим менший проміжок між вибухами, тим краща якість дроблення породи.

    Новий виріб буде користуватися попитом на рудниках і гірничо-збагачувальних підприємствах, на будівельних кар’єрах, для спецробіт при звалюванні споруд. Після успішного завершення промислових випробувань електронний детонатор сертифікується, після чого і буде видано офіційний дозвіл на масовий випуск і використання.

    За словами Є.Чернова, з часом електронні детонатори стануть найбільш застосовуваними. Це технологічно новий вид засобів ініціювання, який більш безпечний як при виготовленні, так і при транспортуванні.

    Президент Міжвідомчої асоціації підривників України Іван Махоня підкреслив: “Втілення цієї ідеї буде серйозним проривом у вибуховій справі, до цього йде увесь світ. Років через десять ми будемо працювати виключно електронними системами, оскільки вони надійніші, точніші, більш прогнозовані. І тут „Імпульс“ буде поза конкуренцією”.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми