Транспорт та авто Автор: uabiz Друкувати

З автосалонів зникають іномарки

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: Авто, мито

    Імпортери почали переорієнтовуватись на автомобілі з дизельним двигуном.

    inomarki.jpg"З 14 квітня нові імпортні автомобілі з двигунами 1-2,2 л в Україну не завозяться. Ми порадили імпортерам завезти на свої склади авто по максимуму до введення нових мит, щоб вистачило на кілька місяців. Так вони і зробили", - заявив "генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

    Зараз в автосалонах закінчуються автомобілі з бензиновими двигунами, за старими цінами, нові авто не завозяться. Натомість, більшає автівок з дизельними. Поки не відомо, чи вони завозитися взагалі. Наприклад, в автосалоні Honda відзначили, що моделей їх популярної Honda Civic в базовій комплектації немає і не буде. Замовити цю модель теж поки не можна, тому що імпортер ще не вирішив, чи буде їх взагалі завозити в Україну після підвищення митних зборів. Найкраще з наявністю в салонах моделей Ford, Volkswagen, Renault і Škoda. Авто марки Škoda можна спокійно придбати, адже нема жодних проблем з асортиментом. Причиною цього є те, що вона збирається в Україні за методом великовузлового складання. Це означає, що це, по суті, машина вітчизняного виробництва на яку не поширюються спецмита.

    "Попит на Škoda із загальним ажіотажем на автомобілі напередодні підвищення цін також був відчутний. Зараз ажіотаж спав, працюємо згідно з планом продажів. За майбутнім обсягами продажів очікуємо зростання, так як офіційна позиція нашого імпортера - ціни не підвищувати", - розповідає бренд-менеджер в Україні міжнародний автомобільний холдинг "Атлант-М" Юлія Кажарська.

    Експерти розповіли, що зараз дедалі популярнішими на авторинку стають таз звані "дизелі". На них нові мита не поширюються, і ці машини дорожчати в роздробі не будуть."У зв'язку з введенням спецмита Renault в Україні розширила кількість дизельних версій. Наприклад, популярних моделей Logan, Sandero і Duster", - констатує глава правління Renault в Україні Ян Птачек. І цієї стратегії почнуть зараз дотримуватися більшість імпортерів."У майбутньому, можливо, ми будемо робити основний упор на автомобілі з дизельними двигунами і бензиновими, розмір яких не підпадає під дію нових мит", - повідомив генеральний директор компанії "Ніссан Мотор Україна" Андрія Нестеренко.

    До речі, автодилери підвищили спецмита на автомобілі завезені в Україну ще до 14 квітня. Таким чином вони хочуть компенсувати в майбутньому свої втрати від спаду продажів, який є неминучим. Відтак, ціни на іномарки автоматично зросли.

    "З 15 квітня ми також підняли ціни на наші автомобілі. Дане підвищення було незначним і не компенсує вплив мит на бізнес компанії. Це тимчасовий захід. Поступово ми будемо підвищувати ціни на наші автомобілі, щоб повністю компенсувати вплив спецмита", - розповідає Нестеренко.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми