Влада та політики Автор: admin Друкувати

За два дні роботи з "чорною бухгалтерією" Януковича знайдено зловживань на 2 мільярди

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Віктор Янукович, чорна бухгалтерія

    Віктор Янукович планував прикупити ще й пентхаус у центрі Києва площею 1778 "квадратів".

    7026_1.jpg

    Фінансову звітність служби Віктора Януковича у Межигір`ї почали знищувати за кілька днів до від`їзду вже колишнього президента у невідомому напрямку.

    Проте багато паперів – все ж у доброму, цілком читабельному стані, повідомляє журналіст Дмитро Тузов. "Є пошкоджені і розмиті водою документи, є обгорілі під час спроби спалити купу тек, але і з ними зараз працюють експерти та журналісти", - зазначає він.

    Кожен аркуш просушують, перекладають чистим папером, сортують і сканують, аби не втратити цінну інформацію. Частину документів уже оцінили журналісти.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біржа відмовила Януковичу в продажі євробондів

    Своєю черго, Дмитро Гнап розповідає, що вже на цей момент можна говорити про задокументовані масштабні хабарі родині президента готівкою – у вигляді фінансування різних робіт та розбудови президентського маєтку Межигір`я та Сухолуччя, купівлі дорогих меблів і різного обладнання, екзотичних рослин і тварин.

    Вже дослідженні документи свідчать про фінансові оборудки на 200 мільйонів євро. І це лише маленька частка вивчених паперів.



    Як приклад журналіст наводить прибутково-касові ордери, у яких ці хабарі сумами по 100 і 200 тисяч доларів передавалися у статутний капітал Українського Бізнес Банку, який контролюється сім`єю колишнього президента.

    4309_1.jpg

    У документах, які не встигли знищити, присутні докази використання шахрайських схем із "обналічки" – незаконному переказу безготівкових грошей у готівку. Так, за дослідженням журналістів, невідомій фірмі, яка спеціалізується на нерухомості, заплатили 56 мільйонів гривень.

    Для прискорення роботи і збереження якомога більшої кількості документів спеціалісти з Національної бібліотеки ім. Вернадського привезли у Межигір`я дві спеціальні теплові гармати, за допомогою яких будуть сушити розмоклі у воді папери. Робота триває безперервно.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми