Індустрія та великий бізнес Автор: admin Друкувати

Через "безликі" пачки сигарет бюджет Австралії втратив $1 млрд

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: KPMG, сигарети

    За перший рік дії закону про "стандартизовану упаковку" сигарет австралійський бюджет недоотримав на тютюнових податках 1 млрд. австралійських доларів, а частка незаконної торгівлі сигаретами зросла до 13,3% ринку – повідомляє у своєму звіті британський підрозділ міжнародної консультаційної та аудиторської компанії KPMG.

    4562_1.jpg

    Компанія KPMG провела т.зв. "Дослідження порожніх пачок", яке показало, що за минулий рік загальний обсяг нелегального ринку сигарет в Австралії зріс з 11,8% до 13,3%.

    При цьому вперше з 2009 року в Австралії не спостерігалося звичного зниження рівня куріння. Хоча уряд Австралії на чолі з ініціатором введення стандартизованої упаковки – прем’єр-міністром Кевіном Раддом – прогнозував, що введення "стандартизованої" пачки сигарет знизить споживання тютюну на 5%.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Metro" заборонили торгувати алкоголем і тютюном

    Висновки KPMG підтверджують також результати дослідження консалтингової групи London Economics. "Впровадження стандартизованої пачки сигарет, незважаючи на збільшення помітності нових попереджень про охорону здоров’я, не змінило рівень куріння" – заявив провідний дослідник, партнер London Economics д-р Гевен Конлон.

    За даними London Economics, в липні 2013 р., як і до введення "стандартизованої пачки", 20% австралійців продовжували курити щодня.

    В одному зі своїх інтерв’ю колишній міністр охорони здоров’я Австралії Нікола Роксон назвала введення стандартизованої упаковки тютюну "своєрідним експериментом". Виходячи з результатів звітів KPMG і London Economics, можна зробити попередній висновок, що цей експеримент не вдався.

    Нагадаємо, що рік тому – 1 грудня 2012 р. – в Австралії набрав чинності закон про стандартизацію упаковки сигарет. Відповідно до закону з сигаретної упаковки повинні бути видалені всі форми індивідуального маркування, включаючи товарні знаки, емблеми, колірні і графічні позначення. На упаковці має бути вказана тільки назва марки, набрана єдиним шрифтом для всіх марок сигарет, що продаються на ринку. Вся упаковка має бути суцільного оливково-зеленого кольору, за винятком обов’язкових попереджень про шкоду куріння.

    Через прийнятий закон ряд країн (у тому числі Індонезія, Куба, Україна) висловили офіційний протест проти дій Австралії в рамках Світової організації торгівлі.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми